Добавлено:

МОЛИТВА О МИРЕ ВО СВЯТЕЙ ЗЕМЛЕ

 Господи, Боже Вседержителю, Едине Святе и Всемилостиве, Едине Блаже и Человеколюбче! Тебе просим и Тебе молимся из глубины сердец наших о мире во граде Иерусалиме.
 Господи, Боже наш, Сладчайший Иисусе! К Тебе возводим очи наша и молимся о Святей Земли, тамо бо протече Твое земное житие, тамо совершися святое Благовещение, тамо бысть Твое воплощение, тамо принесе Тя Пречистая Дева Богородица в Иерусалимский храм, тамо Ты крестися во Иордане реце, тамо Ты сотвори многая чудеса и исцели больныя и немощныя, тамо Ты просвещаше заблудшия и возставляше падшия, тамо Тебе предаша на Распятие, тамо Тобою побеждена бысть смерть, тамо бысть Твое Воскресение, оттуду Ты вознесеся к Престолу Небесного Отца, сюду послан бысть во утешение нам Дух Святый.
 Господи, Иисусе Христе, спаси и сохрани Святую Землю, видевшую Твоя страдания и обагренную кровию первых мученик. Зде поживе Твоя Пречистая Мати, Дева Мария, зде Ты явися в славное Ея Успение и взят Ю с Собою к Престолу Вседержителя. Отсюду, шедше на проповедь Твоя ученицы, начаша просвещати и освящати мир Святым Евангелием.
 Господи, Ты веси, како страждут людие на Святей Земли и кия раздоры и брани, оскверняюще, бесчестят святое место сие. Се бо, идеже подобаше возноситися молитве о мире всего мира, зде ныне разрушение и слезы, обаче не радости, но страдания.
 Господи, вемы, яко грехов ради наших достойны есмы наказания с Небесе, обаче молим Тя: суди не по злобе нашей, но ради неизреченного Твоего милосердия обрати Свой гнев, праведно движимый на нас, в милость. Ты связал еси союзом любве апостолы, свяжи любовию и наша жестокая сердца и даждь нам вкусити ея блага, умири злобу враждующих, разруши силы зла, подаждь мир всему миру, наипаче же граду Иерусалиму.
 Вкупе с псалмопевцем Давидом простираем и мы к Тебе своя оcлабленнии руце и умильно вопием: не призри нашего моления, Господи! Да не во зло обратим дарованная нам блага жития, укрепи нас помощию святых Ангел и Архангел и всего Небеснаго Воинства, да сподобимся стати одесную Тебе, Великаго Судии и Бога нашего, и со всеми святыми наследуем блага Небеснаго Иерусалима, славяще Всесвятую Троицу Отца, и Сына, и Святаго Духа ныне и присно и во веки веков. Аминь.

от 26.01.2021 Раздел: Май 2005 Просмотров: 332
Всего комментариев: 0
avatar